sobota, 6 kwietnia 2013

kokosowa wyspa / RAFAELLO

Hej Kochani:)
Wpadam na chwilkę i uciekam do Polski:) Szybki przepis na coś słodkiego. Nie jest to jakaś wykwintna receptura, ale zadowoli niejednego kokosowego smakosza.

Co potrzebujemy?
- 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
- 2 paczki wiórków kokosowych
- 2 paczki herbatników
- 2 cukry waniliowe
- 1 litr mleka
- 1 kostka masła

Co teraz?
Gotujemy budyń, a następnie go studzimy. Masło miksujemy dodając cukier waniliowy, budyń oraz wiórki kokosowe do uzyskania jednolitej masy.
Naczynie żaroodporne będzie idealną formą- wykładamy je herbatnikami, a następnie przekładamy masą (do samej góry naczynia). Na końcu całość posypujemy kokosem i wstawiamy do lodówki. Gotowe do konsumpcji zaraz po schłodzeniu :) Smacznego  :*

Miłej nocki:)








14 komentarzy:

Dziękuję za pozostawiony ślad, każdy Twój komentarz jest niezwykle cenny:)
Anonimowi, proszę się podpisywać.