sobota, 6 kwietnia 2013

kokosowa wyspa / RAFAELLO

Hej Kochani:)
Wpadam na chwilkę i uciekam do Polski:) Szybki przepis na coś słodkiego. Nie jest to jakaś wykwintna receptura, ale zadowoli niejednego kokosowego smakosza.

Co potrzebujemy?
- 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
- 2 paczki wiórków kokosowych
- 2 paczki herbatników
- 2 cukry waniliowe
- 1 litr mleka
- 1 kostka masła

Co teraz?
Gotujemy budyń, a następnie go studzimy. Masło miksujemy dodając cukier waniliowy, budyń oraz wiórki kokosowe do uzyskania jednolitej masy.
Naczynie żaroodporne będzie idealną formą- wykładamy je herbatnikami, a następnie przekładamy masą (do samej góry naczynia). Na końcu całość posypujemy kokosem i wstawiamy do lodówki. Gotowe do konsumpcji zaraz po schłodzeniu :) Smacznego  :*

Miłej nocki:)








14 komentarzy:

  1. tak, tak! Przyjeżdżaj do nas :) ściskam

    OdpowiedzUsuń
  2. To jedno z moich ulubionych ciach !

    OdpowiedzUsuń
  3. cudne! bo bez użycia piekarnika <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda przepysznie! Koniecznie muszę wypróbować! :)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Super pomysł!! uwielbiam takie szybciutkie przepisy :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam desery, proszę kochana wyślij mi kurierem takie coś do posmakowania ;)) zrobiłabym ale nie mam czasu na to, zjeść bym zjadła ;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Gwarantuję Ci, że jest to jeden z szybszych deserów na świecie:)

      Usuń
  7. Super przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda bardzo smakowicie:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za pozostawiony ślad, każdy Twój komentarz jest niezwykle cenny:)
Anonimowi, proszę się podpisywać.